Spullen verkopen of weggeven?

Het is bijna Koningsdag en op diverse plekken in ons land worden er weer vrijmarkten gehouden. Vele spulletjes worden weer verkocht in kramen en op kleedjes. Van huisraad tot kinderspeelgoed en van fietsen tot gereedschap. De markt is een goed initiatief om je spullen die je niet meer gebruikt, te verkopen.
En uiteraard hoop je er weer wat mee te verdienen en een ander er blij mee te maken.

Voordat alles op de kleedjes uitgestald is, hebben de verkopers al een heel traject er op zitten. Vaak samen met de kinderen alles uitzoeken. Wat kan weg, wat gebruiken ze spelen en ze niet meer mee? Maar ook vele garages, keukenkastjes en kelders worden aan een inspectie onderworpen.
De spullen worden verzameld en gaan op Koningsdag vroeg de auto in om vervolgens keurig uitgestald te worden, zoals op een markt.
Aan het eind van de dag hoop je uiteraard, dat je kleedje leeg is en je portemonnee gevuld.

Maar wat doe je met de spullen die er nog liggen en niet verkocht zijn? Weer meenemen naar huis? Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
De Kringloop in Soest (Spullenhulp) maakt hier gebruik van. Eind van de middag zijn zij speciaal geopend om alle ‘niet verkochte’ spullen te ontvangen. Een super initiatief! Zo gaat niet alles de containers in, maar wordt het weer opnieuw verkocht, en jij gaat met een lege auto naar huis.

Ik wens jullie allen een fijne Koningsdag toe!
En ga je juist naar de markt gaan om spullen te kopen…veel plezier, maar bedenk wel of het echt nodig is.
Wellicht zit jij dan zelf volgend jaar op een kleedje J

En mocht je hulp nodig hebben met het uitzoeken van spullen, en dat kan uiteraard het hele jaar door, bel, mail of vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.