Elke dag een ‘rustmoment’?!

De meeste ‘verplichte dagen’ zijn alweer voorbij en we zijn nu aan het aftellen naar onze zomervakantie. De vakantie waarin we vooral niets moeten, niets willen, maar kunnen ontspannen en bijkomen van een drukke periode.
Ook bij mij thuis is dat het geval. Uitrusten van een drukke start van mijn onderneming.

De vakantie gaat dit jaar weer naar het land van de rust, ruimte en prachtige natuur. Het land waarin de bevolking elke dag een ‘Fika ’momentje pakt.
Een koffiepauze waarin je je werk loslaat en kan genieten van je koffie/thee, een praatje en een kanelbullar.
Maar ook het land van Lagom, de kunst van een leven in balans.
Het land waarin ik en mijn gezin echt tot rust komen…. Dat is Zweden.

Maar waarom hebben we dat gevoel van rust en ontspanning als we op vakantie zijn…?
Waarom zou dat niet elke dag kunnen? Waarschijnlijk omdat we te veel aan ons hoofd hebben.
We willen te veel en streven naar perfectie. Maar dat lukt ons niet, want we willen daarna nog meer en daardoor wordt ons hoofd overvol. Het is juist goed om af en toe je hoofd leeg te maken, zodat er weer ruimte komt voor nieuwe energie en inspiratie.

Een vol hoofd is ook bij mij vaak het geval. Drie keer in de week loop ik hard in het bos. In plaats van dat ik geniet van de omgeving, rust en stilte,
werk ik mijn ‘to do list’ af. Terwijl dat half uurtje juist bedoeld is om mijn hoofd leeg te maken.

Zoek een manier die bij jou past voor je ‘rustmoment’. Een korte meditatie kan al effect hebben.
Dit kan jou op weg helpen om iedere dag een ‘rustmoment’ te nemen.
Probeer het eens dertig dagen uit….waarom dertig dagen? Dat is de tijd die een mens nodig heeft om een nieuwe gewoonte aan (of af) te leren. Wanneer we een verandering in onze levensstijl doorvoeren en dat een maand volhouden, is dat dus een goede kans dat het daarna minder moeite kost.

Ook ik ga op zoek, naast mijn half uurtje hardlopen, naar een moment van ontspanning en rust, zodat ik de rest van de dag weer energie heb en plannen kan maken voor mijn vakantie in Zweden.