Time Management

Lieve allemaal,

Het is al enige tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Ik heb de tijd genomen om mijzelf verder te ontwikkelen binnen ZiezoAstrid. Zo heb ik een opleiding Time Management gevolgd.

Time Management? Wat is dat? Het gaat om een goede en betere balans zoeken tussen werk en privé. Ik merk dat we op alle vlakken willen presteren. Maar is het ook allemaal belangrijk? Doen we het voor onszelf? Worden we er gelukkiger van?

Time Management is een zelfmanagementtool, die we gebruiken om te bepalen welke zaken te doen in de tijd die we daarvoor hebben. Oftewel…’het vinden van de tijd om juist die dingen te doen die je graag doet, maar uit tijdgebrek hebt laten liggen’.

En dat kan van alles zijn. Ik wilde mij meer verdiepen in die zelfmanagementtool door een opleiding te volgen. Deze heb ik gehaald en hoop ook anderen hiervoor te stimuleren.

Als je eenmaal met deze tool werkt, zal je inzicht krijgen in je eigen tijdsbesteding.

Je bouwt een effectief systeem op waarin je keuzes eigen maakt en waarin je je kunt richten op zaken die er echt toe doen.

Wat is echt belangrijk in mijn leven, waar voel ik mij goed bij?

Waar krijg ik energie van?

De eerste opdracht van deze opleiding waren een aantal vragen/overdenkingen.

– Waarom heb ik behoefte aan Time Management?

– Waar loop ik tegen aan?

– Wat zou ik het liefste doen als ik meer vrije tijd heb?

– En wat zou je kunnen doen om deze tijd meer voor jezelf te creëren?

Het op papier zetten gaf mij de tijd om er goed over na te denken. Maar wat gaf dat een goed gevoel. Ik ben inmiddels een paar maanden verder en merk dat ik die balans tussen werk en privé goed onder controle heb. Tuurlijk is het voor mij ook af en toe zoeken, dat ik even niet meer weet hoe ik het moet oplossen, maar dan kijk ik naar wat ik op papier heb gezet en dat geeft mij weer de rust en de controle in mijn Time Management.

Mocht je ook behoefte hebben om alles even op een rijtje te zetten, neem dan de tijd om naar de bovenstaande overdenkingen te kijken en deze op papier te zetten. Het geeft je een houvast, een doel in je leven, iets om naar uit te kijken. Kom je er niet uit, ik wil je graag helpen! Misschien kunnen we daarbij samen gelijk in je agenda kijken hoe we deze doelen in kunnen vullen.

Bel of mail voor mijn hulp als je die nodig hebt of vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Succes ermee!

Lieve groet, Astrid