Kelderkast ordenen

In mijn vorige blog schreef ik een stuk over ‘keukenkastjesstress’. Ik hoop dat ik jou heb geïnspireerd en dat je deze tips hebt gebruikt.

Een kelderkast bestaat bij veel huizen uit een kast met een voorraad eten, schoonmaakartikelen, lampen en batterijen, wellicht een verbanddoos, een krat vol met allerhande zakjes, doosjes, clipjes en de ‘wie-weet-heb-ik-het-ooit-nog-nodig’ spullen… Zo ook bij mij. Met de afgelopen feestdagen stond deze dan ook vol met een voorraad eten. Je wilt immers niet mis grijpen als je gasten krijgt?

Nadat de kerstspullen in mijn huis waren opgeruimd, begon ik met mijn kelderkast op te ruimen en uit te zoeken. Een zak pepernoten en een doosje kerstkransjes gaf ik mee aan mijn man voor op zijn werk. Ik was natuurlijk ook weer begonnen met minder snoepen 😉 Plank voor plank ben ik afgegaan met wat er nog stond en eventueel nog kon opmaken. In het verleden heb ik jaren als kok gewerkt en vind het een uitdaging om met restjes een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Gelijk de planken schoongemaakt, checken op datum en weer alles gereorganiseerd. Vervolgens heb ik een boodschappenlijstje gemaakt met een aantal basisspullen die altijd handig zijn om in huis te hebben.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan

– Kruiden en specerijen

– Bouillonpoeder

– Pasta/rijst etc…

– Tomatenpuree

– Potjes en blikken met groenten (voor nood)

– Beleg/beschuit/crackers

– Koekjes en zoutje

– Muesli/havermout

– WC papier

– Schoonmaakartikelen

Voor een goed overzicht kun je alles in bakjes doen en labelen. Of de producten duidelijk naar voren zetten, zodat je in één opslag kunt zien wat je hebt.

Is je kelderkast/voorraadkast toe aan een opruimbeurt, wil je meer tips of heb je hulp nodig dan kun je altijd contact met mij opnemen via de telefoon/ mail of vul het contactformulier in.

Succes ermee, en ik hoor het graag of het gelukt is!

Lieve groet, Astrid

Mijn kelderkast