Goede voornemens?!

Goede voornemens…bijna iedereen heeft ze wel. Om bijvoorbeeld maar op te noemen;
Sporten, meer me-time, sparen enz…. Maar zijn ze wel vol te houden?
Ik zag een humoristische quote voorbijkomen over goede voornemens.

“Goede voornemens zijn eigenlijk gewoon een to-do-list voor de eerste week van januari”

We zitten nu in de laatste week van januari en de vraag is, lukt het al met volhouden van de voornemens?
Vaak deel ik mijn voornemens met mijn man, zodat we elkaar daarin kunnen ondersteunen en stimuleren.
Door de goede voornemens stellen wij ook doelen voor dat jaar. (Over doelen stellen schrijf ik in mijn volgende stuk).
Door juist de voornemens te delen met anderen, motiveert dat extra. Het wordt moeilijker om een smoesje te bedenken om het uit te stellen.
Maar maak die goede voornemens wel realistisch.
Veel goede voornemens sneuvelen vér voor de finish in zicht is, omdat je stiekem zelf ook best weet dat ze niet zo haalbaar zijn. Bijvoorbeeld binnen 3 maanden een marathon kunnen lopen, als je net begint met hardlopen.
Is echter je goede voornemen om je huis op te ruimen en te ordenen, maar weet je dat het een voornemen is die moeilijk vol te houden is, dan kun je ook een professional inschakelen die je daar bij kan helpen. En laat ik nou net daar mijn werk van hebben gemaakt.
Dus schroom niet om dan contact met mij op te nemen, ik kan je daarin zeker helpen om die goede voornemens vol te houden.

Maak van je goede voornemens, haalbare doelen!